Welkom

Hallo, welkom op mijn site. Leuk dat je er bent.

Ik heet Annemarie de Haas en ik breng mensen graag via het schrijven in beweging. Dat doe ik onder meer via e-courses en coaching. Ik heb ruim 25 jaar ervaring met schrijven als journalist. Daarnaast heb ik twee boeken geschreven, redigeer ik als eindredacteur teksten van anderen en leg ik in stapels - soms bijna onleesbare - schriftjes, mijn overpeinzingen en ontdekkingen vast op het gebied van schrijven, creativiteit en persoonlijke groei  (waarna ik er via mijn e-courses en coachings meer mee doe).

Recovering perfectionist
Ik weet als geen ander hoe je jezelf vast kunt zetten bij het schrijven. Voor opdrachtgevers schreef ik altijd met het grootste gemak. Maar zodra ik mezelf wilde presenteren met een meer persoonlijk of vrij verhaal liep ik in van alles vast. De innerlijke criticus – die in al die jaren journalistiek flink is getraind – stak elke keer de kop wel op. Als recovering perfectionist, zoals Amerikanen het zo mooi noemen, weet ik dus ‘perfect’ wat kan helpen om meer spontaan en vanuit eigenheid te schrijven en te creëren.

Creatieve kracht
Met de tijd heb ik voor mezelf een speelse aanpak ontwikkeld om uit beperkingen te breken. Een aanpak die bij anderen ook aanslaat, zo merk ik bij mijn e-courses en coachingsgesprekken. Strikte regels, lijstjes, en ‘zo moet het'-verhalen zijn het voor mij niet. Maar methodes waarbij ik zelf ontdek wat voor mij werkt wel. Dat geef ik dan ook graag mee: ontdek waar jouw creatieve kracht zit, wat er voor jou werkt, en ga daarmee verder.

Daar word je enorm blij van. Bovendien vormt die creatieve kracht een bron van inspiratie, die je bij van alles in je leven verder kan helpen. Niet alleen bij het schrijven.

Wil je zien van wat ik zoal geschreven heb? Onderaan de homepage kun je wat voorbeelden van mijn werk aanklikken.

Logo oog van freepix, flaticon.com