Journalistiek

Ik heb altijd voor diverse media geschreven. Deels voor media binnen bedrijven & organisaties, onder meer om de communicatie te stroomlijnen tijdens verandertrajecten.

Maar ook voor interne media die erop gericht zijn de teamgeest te bevorderen, waarbij verhalen of rubrieken met een menselijke touch welkom zijn.

Verder schrijf ik graag voor vrije media over onderwerpen waar ik veel mee heb, zoals persoonlijke groei en creativiteit. Voor KRO’s Detective Magazine heb ik over een ander geliefd onderwerp geschreven: detectives.

Zo interviewde ik voor dit nummer de politie-inspecteur die meeschreef aan de Britse tv-serie Manhunt, gebaseerd op een beruchte reeks moorden in Engeland tussen 2002 en 2004. Hoeveel van het ware verhaal kwam er terug in de serie? En: welke afwegingen zijn er daarbij gemaakt?

De inspecteur hield zelf tijdens zijn onderzoek alles bij, ook de frustraties en missers. Hij wilde vooral laten zien dat politiewerk teamwork is, waarbij vaak met niet heel spectaculaire – maar wel belangrijke – werkzaamheden een doorbraak wordt bereikt.

Zo moest het onderzoeksteam voor deze manhunt ellenlange lijsten van geregistreerde witte bestelbusjes doorwerken. Ook bleek uiteindelijk niet het DNA-bewijs doorslaggevend, maar een kassabonnetje.