Boeken

Ik heb 2 boeken geschreven. Daarnaast heb ik met een groep freelancers een serie boekjes opgezet over Haarlemmers met liefde voor hun vak.

In mijn tijd bij Avanta Magazine schreef ik samen met mijn toenmalige collega Helen Siegel een boek vol tips voor werkende vrouwen: Peptalk voor vrouwen (1996, Bosch & Keuning).

 

 

In de tijd dat ik met mijn Russische ex-vriend in Noorwegen en Nederland woonde, schreef ik een boek over lange afstandsrelaties (Eindeloze passie, House of Books 2006). Al reizende ontmoette ik allerlei stellen met interessante cultuur-combi’s, die net als ik tegen van alles aanliepen. Mijn ervaringen en die van anderen heb ik gecombineerd tot een praktisch en inzichtelijk boek.

Samen met een groep Haarlemse freelancers maakte ik voor de gemeente Haarlem de boekjes Cement (2002-2004) met portretten van Haarlemmers die werk doen dat niet echt valt in de categorie ‘vet verdienen’ of ‘veel aanzien’ . Maar wat zijn ze belangrijk: de marktmeester, buschauffeur, schoenmaker etc. En: ze doen hun werk met liefde. Ze vormen met recht de bouwstenen (‘het Cement‘) van de stad.